IV. Szakkollégiumi előadás – 2024.03.26. – Szakács Mihályné dr.

A Gál Ferenc Egyetem Pedagógiai Szakkollégium programsorozatának keretében 2024. március 26-án vitafórummal egybekötött előadást tartott Szakács Mihályné dr. ny. főiskolai tanár „A pedagógus hivatás-mesterség értékei” címmel.

Az előadás első részében az értékelméletek, a pedagógus értékőrző, értékválasztó, értékközvetítő, értékteremtő szerepe került fókuszba, illetve itt szólt még az előadó a pedagógus mesterség, a pedagógus hivatás szépségeiről. Ezt követően Marica néni fontos gondolatokat osztott meg a pedagógus szerepről, kiemelve e hivatás gyakorlásával összefüggésben az alázatot (nyitottá tesz a másik ember felé, saját határaink belátása), a küldetéstudatot („a gyermekekért vagyunk, ők hivatásunk lényege”) és az örök szolgálatot. Előadásában Szakács Mihályné dr. kitért továbbá a pedagógus szerepek változásaira, az életpályával összefüggő kérdésekre is, lezárásaként pedig külön is hangsúlyozta, hogy „Örök szolgálatunk új szerepeinkben, feladataink sokféleségében nem változhat”.

A rendezvény a Szakkollégiumok tehetséggondozó programjainak támogatása című NTP-SZAKOLL-23 pályázat támogatásával valósultak meg.

PREZENTÁCIÓ megtekintése >>